12:00

IFK Västerås FK P06

Referat: Skiljebo SK P06 - IFK Västerås FK P06

Idag inledde vi höstseriespelet under perfekta fotbollsförhållanden på Hamre IP:s gröna gräs. Behagliga 20 grader, vindstilla och lätt molnighet gav en skön inramning då vi mötte Skiljebo SK.

Inledningsvis kände de båda lagen mest på varandra men IFK tog sedan kommandot i matchen. Nyckeln var högt bolltempo genom att vi vågade släppa boll snabbt och hade bra rörelse utan boll. Vi kom igenom fint både på kanterna och i mitten och skapade många målchanser under matchen. 1-0 kom genom ett vackert inspel från Philip på höger kant som skarvades i mål av Oscar Mäkk i boxen. 2-0 genom en riktig fullträff av Philip upp i målvaktens högra kryss. 3-0 av Elias återigen genom skott från distans. Sista kvarten innan halvlek var vår bästa period då vi skapade mängder av målchanser.

Andra halvlek inleddes starkt av SSK om lyfte upp laget lite högre i planen och satte press på oss. 1-3 reducering efter straff som först räddades av Leon men returen slogs in av straffläggaren. 1-4 av Isac efter distansskott. 2-4 av SSK efter en bra löpning och avslut på vänsterkanten. Slutresultatet fastställdes till 4-2 vinst för IFK men det kunde varit betydligt mer, t.ex. hade Viktor två stolpträffar. Stabilt försvarsspel av backlinje och målvakt skapade också den trygghet vi behöver för att våga anfalla med högt bolltempo.

Totalt en bra inledning på höstserien av killarna som stundtals verkligen spelade ut och också visade bra kämpaglöd i att ta tillbaka boll och jobba hem. Nu tränar vi en vecka till för att sedan ta oss an Lindesberg på hemmaplan.